Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

fredag 13 oktober 2017

Rekord till Patrik!!

Denna fantastiska rapport kom nyligen!

Galet galet galet galet! Ibland stämmer allt och man har flyt. Inspirerad av norska fångster av spetsstjärtad smörbult bestämde sig jag och Art-Kjell för att göra ett försök. Jag tror egentligen inte varken jag eller Kjell verkligen trodde på det men såna petitesser skall inte vara något som stoppar en artfiskare.

Efter lite luskande så hade vi bestämt oss för en plats, en plats där arten tidigare hade fångats. Vi hade ingen exakt position och dessutom hade fångstmannen varit Smörbultskungen Adam. Adam som varit den enda i Sverige som fångat spetsstjärtad smörbult och den enda som fångat leopardbult. Mer smörbultskung än så blir man inte. Kunde man verkligen ens hoppas på att kopiera Smörbultskungens bedrift?

Vi puttrade ut på morgonen och bestämde oss för en plats. Tror vi fick svart smörbult på första nedsläppet, lite oväntat med tanke på djupet vi fiskade på ca 40 meter. Sedan vaknade även vitlingen och irriterade oss av och till. Makrillen ville inte vara sämre den utan högg både på makrillmetet och på våra räkagnade minikrokar. Vi körde lite makrillfiske vid sidan av då man aldrig vet vad som kan tänkas plocka en småsill fiskad i pelagin.

Efter ett otal vitlingar, ett otal svarta smörbultar så kände jag ett pirrande napp. Tänkte inget speciellt egentligen utan vevade upp i godan ro. En meter under ytan ser jag att det är en smörbult. En väldigt ljus smörbult?!?! Jag börjar skrika. Kjell skuttar fram över båten likt en gasell. Är det möjligt? Det kan väl inte vara möjligt. En spetssjärtad smörbult? Ja det är det, det är ingen tvekan om saken! Nummer två som fångats i Sverige. Galet! Gött mos!

Fångstlista:

3 Svart smörbult
1 Spetsstjärtad smörbult 6,1g 9,4cm
10 Vitling
9 Makrill
1 Vitlinglyra


Patriks spetsstjärtade smörbult tangerar Adams ligarekord och nu har båda svenskfångade spetsstjärtade smörbultar fångats av Fiskeligans medlemmar! 

Dessutom delar grabbarna ju därmed inofficiella svenska rekorden på arten!

300 poäng till Patrik som skuggar Albin i kampen om 8:e platsen!

/Hasse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar