Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

Övriga regler

§1 All fisk som fångas ska vara fångad på spö, lina och krok.

§2 Metrev, angeldon och ståndkrok är ok om de är riggade via fiskespö eller liknande. Handlina/hålla i linan framför spöt är ok.

§3 Bojmete och långrev är inte tillåtet. Boj som flöte är dock ok.

§4 Felkrokad fisk räknas inte om det inte är uppenbart att den huggit t.ex. en gädda som har draget i munnen men krokarna sitter på utsidan. Ryckfiske är inte ok!

§5 Fiskeligan är en sluten tävling. För att komma med i fiskeligan måste man fiska mycket med någon av de etablerade fiskeligamedlemmarna och visa att man är intresserad av att vara med. De ursprungliga ligamedlemmarna bestämmer vilka som får vara med.

§6 Fisk som lossnar från kroken innan den är landad men som lyckas håvas in direkt efter att de lossnar är godkänd. Håvad fisk som inte suttit på spö räknas dock inte!

§7 Om du får upp två fiskar på en krok räknas båda, t.ex. om en gädda hugger på en mindre fisk när du vevar in och du får upp båda.

§8 Om två personer får samma fisk, om den hugger samtidigt på bådas spö. Räknas det som att de fått varsin fisk.

§9 Adam och Hasse sätter poäng på samtliga nya arter som fångas och uppdaterar poängsystemet efter varje säsong. Adam och Hasse sköter också bloggen. Adam och Hasse sköter reglerna och avgör eventuella tvister.

§10 Fångar man en Sillkung ger det automatiskt vinst det året! Skulle två olika personer fånga sillkung delas segern mellan dem.

§11 Om en rapport skickas in för långt i efterhand riskerar man att inte få poäng för eventuella ligarekord/nya arter om någon annan fiskare har hunnit skicka in en fisk som redan fått ligarekord eller poäng för samma nya art. Detta för att motverka att någon håller inne på rapporter.

§12 Fisken som rapporteras ska vara fångad utomhus i hav, sjöar, dammar, åar, eller andra naturvatten. Akvarium räknas inte, inte heller, baljor eller liknande. Trädgårdsdammar eller golfdammar räknas såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar