Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

onsdag 4 januari 2023

Grattis till 2022 års medaljörer!

 Ett stort grattis till alla medaljörer i 2022 års fiskeliga!

Det var ett väldigt intressant fiskeår på många sätt och för andra gången på tre år vinner Axel fiskeligan och han hade också det helt klart bästa fiskeåret under 2022 med sina 9444 poäng var Axel den enda på ligan som fick över 5000 poäng. Axel kniper därmed också guld i "barnligan".

Många riktigt häftiga fiskar fångades av Axel under 2022 bland annat en bonusgädda vid abborrfiske på hela 10,9 kilo!


Tvåa under 2022 blev Petter som slutar på 4976 poäng och därmed kniper sitt första fiskeliga-silver, han har sedan tidigare fyra guld och tre brons. Det var mycket gädda och gös i hemmavattnen som levererade under året som gick och både vår och höst-spinnfisketävlingarna gick väldigt bra.

Petter slutade fisket med en legendarisk rovfisketur i öppet vatten strax innan jul!


På tredje plats i årets liga kommer Linus vilket är hans bästa resultat hittills på ligan, tidigare har han kommit sexa och åtta. Det var Linus bästa fiskeår under den tiden han varit med på ligan åtminstone poängmässigt men han radade upp fina fångster under året med både reg på berggylta och sjurygg!

Dessutom fick Linus ett par riktigt stora abborrar under en tur till ostkusten. Linus kniper också silver i "barnligan" och nästa år är Linus för gammal för barnligan!


På tredje plats i årets barnliga kommer Vilmar och i helgen väntar 2022 års sista rapport från honom, brorsan Love och pappa Adam, där ska förekomma både havsabborre, fenknot och stor ruda i den rapporten men enligt en översikt ska det inte innebära några förändringar i tabellen.


I Tjejligan vinner för tredje året i rad Iris överlägset, hon slutar 10:a totalt men hade flera fina fångster under året där pb på öring under ett bäcköringsmetepass ligger bland de hon uppskattade mest.


Tvåa i årets tjejliga blev Alva som därmed tar sin första medalj i ligan, hon fick bland annat ruda som ny art under året och firade som brukligt med en glass!


Och trea i årets tjejliga blev Viola som tar sin fjärde Tjejliga-medalj efter ett tidigare guld och två brons!

Under 2023 väntar en satsning på artkampen för flera av barnen på fiskeligan.


Till helgen kommer de sista eftersläpande rapporterna från förra året men vi kan avslöja att årets första rapporter för 2023 redan trillat in!

God fortsättning på det nya året!

/Hasse och Adam.

2 kommentarer:

  1. Grattis till alla medaljtagare! Nästa år tar jag er alla! Alva fick sju nya arter men jag är kass på att rapportera, hade inte räckt till förstaplats ändå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. O.o Ser fram emot årets alla rapporter, det är fullt frivilligt att rapportera sina fångster för samtliga inblandade ;)

      Radera