Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

onsdag 13 oktober 2021

Gullmaren med Andy och Marcus!

Äntligen lugnade sig höstvindarna tillräckligt för en helgs havsfiske. Båten packades och 03:00 rullade bilen med mig och Marcus till gullmarn. Där blåste lite mer än utlovat så trots drivankare var det svårt att ligga ute i rännan. Vi fick söka oss till klippor och vikar. Det nappade ganska dåligt nästan hela dagen och Jezper som hade tänkt möta upp oss meddelade att han nog skulle försöka på annan ort. 

Enstaka vitlingar och en pigghaj som vi uppskattade till 2kg var allt som ville komma upp. När motorn väl börjar bli svårstartad och kräver kortslutning för att starta så bestämmer vi oss för att köra direkt till platsen vi tänkt övernatta. Nämligen där jag och Hasse fick våra trubblångebarn. 

Vi rundar sista udden och till vår förskräckelse ligger där redan två båtar! En mindre och en riktigt stor dykarbåt. Men när vi tar en närmare till på den mindre båten ser vi att det står "Bagga" på den. Det är ju fan Jezper! 
Mycket riktigt så var det han som i sista stund valde att prova gullmarn ändå. Vi fick fästa vår båt i hans och fiskade ihop en lång stund. Jezper tänkte snart ge sig hem när han börjar hoa i båten. Framför sig håller han inte mindre än en leopardbult. 


Marcus och jag kämpar förtvivlat för att fånga något häftigt men endast gyltor, glyskoljor och vitlingar behagar nappa. Dykbåten och Jezper beger sig strax hem och lämnar mig och Marcus. Långt in på småtimmarna fiskar vi men inga roliga arter kommer upp. 


När en glyskolja kommer upp bli man alltid så här glad!

När solen till sist tittar upp över bergen avslutar vi med lite gyltafiske för att få upp humöret. Marcus: 132p
12 Stensnultra 
6 Blågylta
3 Svart smörbult
6 Vitling
1 Vitlinglyra
1 Bleka
7 Gråsej
6 Berggylta 1x500g
1 Glyskolja 
1 Skärsnultra 

Andy: 188p
3 Stensnultra
10 Blågylta
4 Glyskolja 1x100g
2 Svart smörbult 1x15cm
1 Pigghaj 2kg
1 Vitling
1 Torsk
1 Skärsnultra
4 Berggylta 1x400g 1x600g
3 Gråsej 

Skitfiske! 

/Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar