Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

söndag 8 maj 2022

Kosterhavets förbannelse del 482.

Då jag lagt halva vintern på att uppgradera Maran med kastdäck, elmotor och andra trevligheter så var fiskesuget mycket stort. Marcus och jag hade bokat in oss på förra helgen sedan långt tillbaka. Första tanken var Bratten men då det blåste för mycket nöjde vi oss med koster...


Det skulle blåsa runt 6 m/s men vi tänkte att det går nog bra ändå och planerade för övernattning ute på djupet m.m. inget blev som tänkt.

02:30 rullade vi från Oskarström. Men ändå var det ljust sedan länge när vi väl kom fram. Båten lades i och efter lite trilskandes startade motorn. Vi lämnade tryggheten inne i viken och gav oss ut. Till 7-8m/s och halvmetersvågor.

Det fungerade bra i flera timmar och ankringen på elmotorn var långt över förväntan. Men fisket var segt och fram på eftermiddagen fick vi söka lä på utsidan av kosteröarna då det blåste kraftig frånlandsvind och vågorna ökade till närmare metern.

Vi kämpade på hela dagen men till slut fick vi se oss besegrade och övergav alla planer på övernattning till havs. Istället plockade vi upp och åkte hem. Då upptäckte vi varför båten blivit segkörd och knappt orkade plana för när vi tog ur dyvikan bokstavligen sprutade det ut vatten. En läcka i skrovet kunde snabbt konstateras och det var med andra ord tur att vi inte övernattade ute på Bratten som först var tanken.


Men det hela gav trots allt 2 rötsimpor till mig och Marcus fick 2 sandskäddor, 1 rötsimpa och 3 torskar varav största på 1kg.

Andy 10 poäng
Marcus 21 poäng

Skitfiske!

/Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar