Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

lördag 3 september 2022

Stensimpa till Axel och Linus!

Kraaaaaaaa för några veckor sedan så var jag och Axel och fiskade stensimpa på ett relativt nytt ställe, vi kom dit rätt tidigt och då var stensimporna kvar på det djupa men vi stannade kvar och väntade tills solen hade gått ner. 

Under tiden vi väntade så var det massor av liv ,vi såg en oskyldig bäver som underhöll oss, många färnor, några abborrar, öringar som vakade.

Axel såg dessutom ett flodnejonöga så det var riktigt coolt. Till slut så blev det äntligen mörkt på riktigt och vi började söka efter stensimpa, efter ca 20 min så ropade Axel att han fick en efter att vi har fiskat på flera stensimpor som inte var huggvilliga. 

Jag blev glad för Axels skull men också stressad då det här sommarlovet artmässigt har varit betydligt sämre än förra artmässigt som också var superdåligt med bara 1 ny art och det här sommarlovet har varit utan nya arter. Men Axel tog kort på sin stensimpa och sa att nu skulle hjälpa mig att hitta en och det dröjde inte länge tills att han hittade en riktigt stor stensimpa som jag kunde fiska på och den tvekade inte att hugga på min mask. 

När den kom upp så kom det ett rejält glädjevrål från mig och jag tog bilder bilder och jag uppskattade fisken till ca 9 cm lång. 


Nu plockade vi ihop eftersom vi båda hade fått stensimpan och Axel hade en båt att passa. Lyckan över stensimpan höll i sig i ett par dagar men sedan försvann den tyvärr då jag inte lyckades få någon mer ny art på sommarlovet. 

Börjar bli otroligt trött på mitt oflyt gällande nya arter sedan förra sommarlovet och förhoppningsvis så bryts den förbannelsen nu i höst.

Axel 15p
1 stensimpa 6cm

Linus 30p
1 stensimpa 9cm

/Skarvkufen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar