Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

torsdag 18 februari 2021

Petter och Stephan in på årets liga!

Tjena! 

Så fick vi äntligen tillräckligt kallt här nere i Skåne för att isen skulle kunna bära o kännas trygg o säker för oss sportfiskare. 

Var ju 5-6 år sedan man bedrev fiske från isen senast, så nu var suget enormt. 

Jakten på att få tag på betesfisk satte fart och bara någon dag senare så hade vi ett gäng fina mörtar som skulle bli agn till helgens ismete efter Gös o Gädda. 

Jag o farsan drog upp tidigt på lördagen o tempen visade -14 grader vilket kändes när man gick utanför dörren. Bilen fylldes med spön o pulkor mm dem som har ismetat tidigare vet hur mycket packning som ska med, för att de ska bli en lyckad dag på isen. 

När vi kommer ner till vattnet är de fortfarande mörkt så pannlamporna kommer fort till sin rätt. Vi vandrar ut på den hårda fina isen och pulsen går snabbt upp, bara att få komma ut på en isbelagd sjö igen kändes fantastiskt. Väll framme på fiskeplatsen började vi sätta ut spön och vi han bara sätta ut vårt tredje innan de fällde på de första, farsan tar upp spöt o sätter mothugget, första fisken på isen detta året blev en gädda på 2,5 kg. Bra start och nu var vi igång. 


Vi fick fortsätta att springa på fäll hela förmiddagen och gädda efter gädda kunde landas. Men plötsligt så kändes de annorlunda i andra änden än tidigare, farsan som drillar fisken beskriver den som tung med härliga huvudskakningar, spöt gungar fint och jag själv börjar ana att där sitter en gös i andra änden och visst gör de det, en fin gös kommer upp från djupet och tillslut kan den styras in i hålet och landas.

Glädjen går nästan att ta på, är något speciellt med att landa den värmeälskande gösen från isen. Gösen vägs till fina 3 kg innan den fick simma ner i djupet igen. 


Kort därefter fick även jag landa en fin rund gös på 2 kg innan vi bestämde oss för att bryta för dagen. Första passet gav alltså två gösar o ett gäng gäddor. Vilket får ses som lyckat och vi var väldigt nöjda.


Det blev även ett pass på söndagen fast på en ny position i sjön, bara för att testa något nytt. Där visade det sig att stå rikligt med gädda. En del landades och några släppte precis under iskanten. Den största gäddan lyckades jag själv att landa denna dag, den vägdes till 6,5 kg o var 105 cm lång. 



Nu ser de ut att bli plusgrader framöver så frågan är om man kommer hinna med ytterligare något pass ifrån isen. 

Helgens fiskar lyder: 

Stephan: 195p
1 gös 3kg, 
7 st gäddor 3,5 kg, 4 st 2 kg, 2 st 1 kg 

Petter: 339p
1 gös 2 kg, 10 st gäddor 1 st 6,5 kg, 1 st 4 kg, 5 st 2,5 kg, 3 st 1 kg, 3 st abborrar 1 st 3 hg

Detta innebär att jag tar mig in på tredje plats och petar ner Hasse från pallen. Stephan lägger sig på femteplatsen just nu.

/Petter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar