Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

söndag 28 februari 2021

Sista isfisket för denna säsong!

Jag och farsan passade på att ge oss ut på isen den gångna helgen som var. 

Den sista isen på säsongen är alltid den hetaste, man känner ofta av våren i luften och fiskarna under isen blir ofta mer aktiva.

Vi kände på oss att detta skulle bli de sista passet på isen, då de visade 13 plus grader den kommande veckan och isen skulle ta stryk. 

I vanlig ordning så var de ismete efter gös o gädda som gällde. Vi bestämde oss för att vara ute tidigt för att börja rigga upp spöna i mörkret, i hopp om att gösarna skulle ha en huggperiod direkt på morgonen.


 Jag han bara sätta upp spö nr 5 innan de fällde på spö nr 1, när jag kom fram till spöt så gick de ut lina från rullen så de var bara till att spänna upp och göra ett hårt o bestämt mothugg. 

Fisken satt och efter en härlig fight i morgonljuset kunde en fin gös på 3,3 kg landas. 


En fantastisk start och dagen var redan räddad. Allting kändes så rätt denna dag, 8-10 plusgrader o plagg efter plagg åkte av då vi var så varma. Fällen avlöste varandra och gädda efter gädda kunde landas, inga stora men fiskar på 2-2,5 kg. Nu var den första huggperioden över och vi fick äntligen sätta oss ner för att få i oss de goda morgon kaffet o de hembakade bullarna. 


Mitt i frukosten så kom där ett örn par på besök o cirkulerade runt oss, innan de valde att landa på isen. En fantastisk upplevelse och så roligt att ha ett örnbestånd så pass nära. Mitt i örnspaningen så plingade de till ordentligt, farsan hade fått fäll på ett av sina spön, vi rusar dit och ser att linan bestämt går iväg! Mothugget sitter o spöt bugar djupt ner mot hålet, efter en lång fight kan vi skymta en stor gös som kommer upp från djupet. Vi uppskattar fisken till mellan 4-5 kg, tyvärr så gick fisken segrandes ur denna fight denna gång, men så är fisket. 

Lite besvikna lodade vi om o sänkte ner en ny mört i hålet. De tog bara 5 minuter sen fällde det på samma spö igen, skulle farsan få en snabb revansch? Ja de var frågan! Mothugget sitter och efter några fina rusningar kunde vi landa en fin gös på 2,8 kg och de blev som plåster på såret efter vi tappat den större precis innan. Vi han inte mer än att gå tillbaka till lägret innan de återigen fällde på farsans ena spö, endast 15 meter bortanför de tidigare hålet som levererat fisk. Linan går bestämt iväg o farsan spänner musklerna o sätter mothugget, nu var de en tydlig huggperiod. 

Efter många fina rusningar o lite strul då gösen la sig på tvären i hålet, så kunde vi tillslut landa en fin gös på 3,6 kg. Vilken glädje och nu var vi väldigt nöjda och glada över att ha landat ytterligare en värmeälskande gös från isen. De fina fisket fortsatte och jag själv kunde landa ytterligare två gösar där bägge vägdes till 2,8 kg. 


Vi lyckades även att dra några fina pimpelborrar, farsan tog den största på fina 6 hg.



En härlig o solig dag gick mot sitt slut och de var två väldigt nöjda fiskare som började packa ihop utrustningen. Nu får vi hoppas på att de inte tar 5 nya år innan vi kan ta oss ut på isarna för att fiska. Nu blir de till att förbereda sig inför båtfisket som tar fart om någon månad. 


Stephan 213p
2 st gösar 3,6 kg, 2,8 kg. 
2 st gäddor 2,5 kg o 2 kg. 
3 st abborre 6 hg. 

Petter 326p
3 gösar 3,3 kg, 2,8 kg o 2,8 kg. 
6 st gäddor 2,5 kg, 2,5 kg, 2,5 kg. 2 kg, 2 kg o 2 kg. 
3 abborrar 3 hg


Skitfiske på er! 

/ Petter o Stephan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar