Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

fredag 24 september 2021

Ligarekord på sjurygg!

 Axel slog till med en fantastisk fångst i måndags!

Det är en sjurygg som börjat bli känd i Lysekil som flera andra fiskare fångat före Axel.

Tyfus kallas fisken efter fläckar som man kan känna igen honom på.


Så stor som Tyfus var nu har han inte varit förut och Axel vägde in honom på 1305g och 34 cm.


En galen fångst som innebär den 14:e största sjuryggen någonsin i Sverige på krok.

Fisken är dubbelt ligarekord och kvalar över reggränsen!

Så här skriver Axel om äventyret!

"Idag var det studiedag vilket alltid innebär fiske. Jag begav mig hemifrån 8 på morgonen och satte mig på bussen mot min fiskeplats. Lysekil. 

Målet för dagen var taggmakrill och jag hade fått bra med tips om var och hur jag skulle göra, så mina förväntningar var skyhöga. Väl framme på fiskeplatsen dröjde det inte lång tid innan jag hittade mängder med taggmakrillar. Som såklart inte var intresserade. 

Jag försökte med allt men de var inte intresserade. Så jag tänkte gå tillbaka till min ryggsäck som jag hade lämnat en bit bort för att hämta en mycket mindre krok och testa. Jag kollade ner i vattnet hela tiden, det ska finnas sjurygg på denna plats också så man hoppas ju. 

Helt plötsligt kommer det upp en enorm, ful trekantig fisk framför och jag ser direkt vad det är. Jag springer bort och slänger av micro häcklan och knyter på en 10ans krok med 0,18 tafs och en räka. Väl tillbaka så såg jag att sjuryggen hade lagt sig på tamp för att gömma sig. Med skakiga händer och hjärtat i halsgropen sänker jag ner min räka. Sjuryggen högg direkt men jag missar såklart mothugget. 

Fort tillbaka till ryggsäcken för att hämta en storlek 2. Jag knöt på den och slängde på en stor räka. Det dröjde inte länge förrän sjuryggen sög tag i grejerna! ”JAAAAAAA!!!!!!!” 

Jag ringde mina kompisar som kom med våg och att vara vittnen för denna fisk är garanterat reg. Vi väger den till 1,305 kg vilket är långt över reg och den största i Sverige på 2 år. Dessutom den 14 största någonsin i Sverige!! Riktigt rolig bifångst som jag är mycket nöjd över! Min kompis Ben som kom för att väga sjuryggen visade även hur man ska fiska taggmakrill. Succé där med. Jag lyckades få två taggmakrillar!!

Detta är nog det häftigaste jag har varit med om. En riktig drömfisk och en fisk jag drömt på länge. Är tämligen mållös nu! /Axel"

Fisken slår Arvids gamla rekord på 0,1039kg och 13,5cm.


Axel har med fiskat abborre i stan och det har nappat på bra!

Totalt har Axel fångat:

1 sjurygg (1305gram, 34 cm) DLR, REG
2 taggmakrillar
5 vitlingar
16 abborrar (880g, 350gX2)
2 blågyltor
3 berggyltor (500g)

Detta fina fiske ger Axel sin 67:e och 68:e art i Sverige!

Axel kammar också in 1050 fina poäng och passerar därmed både Marcus och Iris upp på en fjärdeplats!

/Hasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar