Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

onsdag 11 januari 2017

Poängsystemet 2017

Som brukligt så sitter jag och Adam och diskuterar poängsystemet i mellandagarna och en bit in i nya året, tar emot input när vi behöver och kommer fram till vilka arter som behöver ändras.

Principen är att ändra så lite som möjligt men med jämna mellanrum knäcks koden för en ny art eller så blir de ovanligare bland fångstrapporterna av olika anledningar.

Nu är alla våra förändringar genomförda.

Följande arter höjs och blir lite mer värdefulla än innan.

Röding, Siklöja, Näbbgädda, Sandkrypare

Följande arter sänks och blir mindre värdefulla än tidigare.

Tångspigg, Ruda, Nors, Större kantnål, Piggvar, Tunga.

Det är med undantag av röding, tångspigg och siklöja bara grundpoängen som förändras vilket innebär ganska små förändringar och att större individer av arterna har samma poängsättning som de har haft förut.

Tångspiggen har blivit en allt vanligare fångst på Fiskeligan och går från 30 poäng i grund till 20 poäng. Vid 13cm får man nu 30 poäng och sedan + 20 poäng per cm.

Siklöjan sällar sig till arterna som vi bara räknar längd på numer. Den är aldrig fångad på Fiskeligan och är värd 30 poäng i grund, vid 18cm får man 40 poäng + 10 poäng per cm.

Rödingen är en förhållandevis ovanlig art och den höjs därför från 5 poäng till 10 poäng i grund vilket också påverkar att vi höjer till 20 poäng för en 5-hektos röding.


/Hasse

2 kommentarer:

  1. Sänka ruda? Nu förstår jag inte... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dussinfisk, det är bara att gå ner till Mälaren med ett toppknutet så får man ligarekord direkt :D

      Radera