Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

torsdag 21 maj 2020

Brustna spö och ärkeas!

Jag och Marcus var ute och rastade båten igår kväll. 

En härlig men lite kylig kväll utanför tylön och tjuvahålan. Fisket började trögt tills Marcus föreslog att vi skulle testa nära land. 

Då gick vi från typ 4 fiskar landade till: 

Marcus 23 Sandskäddor, 1 Rötsimpa, 1 Gråsej 
Andy 19 Sandskädda 1x300g, 2 Skrubbskädda 1x300g 




När klockan närmade sig 22 så sa vi att nu är det sista driften och vi anade inte hur rätt vi hade... Efter bara en liten stund får jag bottennapp på ett spö. 10 sekunder senare får även Marcus bottennapp. Sen får vi det på våra andra spön med. Samtliga 4 spön sitter fast i något som vi gissar är ett nät. Efter att en lina gått av så kör jag och ställer båten rakt över och vi börjar pressa. Man kan tydligt se något resa sig från botten på ekolodsbilden. Men en efter en så ryker linorna av. Till sist så står Marcus kvar med mitt spö medan jag håller båten på plats. Han tar i som bara en dalmas kan, då knäcks spöt!

Men han ger sig inte. Han lyckas pressa upp nätet en bit till och när linan väl ryker av ser vi att det var så kort bit kvar så vi borde ha sett nätet om vi hade kollat över relingen. På lodet ser vi hur det sjunker ner och lägger sig på botten igen...


Jag har sparat positionen så vi kan göra ett försök med draggen i hopp om att få bort ett spöknät nästa gång. 

Väl inne i land så dör min telefon precis när jag ska begära bomöppning så vi blir tvugna att ringa ärkeaset Adam och be honom öppna åt oss. 

Men nu är säsongen igång på riktigt! 


Marcus 30p
Andy 50p

Skitfiske! 

/Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar