Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

fredag 17 juni 2022

Vårspinnet tävlingen!

Tjena! 

Så var de dags för den årliga tävlingen (Vårspinnet) i mitt hemmavatten. Tävlingen går ut på att under 4 timmar fånga tre godkända fiskar av varje art, (Gädda, Gös och Abborre). Man får mätta in sina tre längsta av varje art. 

Lyckas man att fånga alla tre predatorerna med godkända mått så fick man 50 poäng i extra bonus. Längderna för godkänd fisk var Gädda 55 cm, Gös 50 cm och Abborre 25 cm. Väderförhållandena var allt annat än optimala med utlovade vindbyar på 18 m/s men jag och farsan hade bestämt oss för att ge de en chans. 

Startskottet gick och jag gasade ut mot sjön och de onödigt stora vågorna som sköljde över oss. Innan vi ens fått ut våra beten så var vi totalt dyngsura från topp till tå, vattnet hade letat sig in genom kläderna och tankarna gick om vi skulle bryta o köra in i land igen pga säkerheten. Men efter mycket om o men så kom vi fram till första spotten och de tog inte långtid innan jag stod med spöböj och en gädda på 58 cm kunde landas. 

En bra start på tävlingen och kort därpå står farsan o drillar fisk, en fin gädda på 64 cm kan landas i stormen. Vi drar sedan några fina borrar på runt 30 cm samtidigt som vinden ökar ytterligare vilket gör att vi inte kan fortsätta att ligga kvar på detta ställe då vågorna höll på att sänka båten. 

Vi bestämde oss för att köra o ta skydd bakom en ö och samtidigt försöka fånga vår tredje art för dagen (gösen). Jag riggar på en jigg o släpper ner och SMACK! 

En fin fight tar fart och upp kommer min tredje godkända art för dagen en gös på 62 cm och en bonus på 50 poäng var ett faktum. Vi fortsatte sedan en stund till innan vi bestämde oss för att bryta tävlingen pga säkerhetsskäl, vinden hade gått från 18 m/s till över 20 m/s så vi valde att köra in efter 2 timmars fiske. 


Nu fick de bära eller brista, hur långt skulle de räcka i tävlingen? När vi kom iland så var där fler båtar som tagit sig in pga för mycket vind, men där låg fortfarande ett gäng båtar på sjön som stretade emot vågorna. 

Klockan slog 12.30 och de var dags att utse en vinnare för dagen. Med fina 286 poäng lyckas jag ta hem tävlingen!!!  


2an fick ihop 187 poäng och 3an 154 poäng. 

Farsan hamnade på en fin 5e plats denna gång. 

Petter 65p
1 gös 2 kg
2 gäddor 1,3 kg, 1 kg. 
5 abborrar. 


Stephan 35p
2 gäddor 2 kg, 1 kg. 
5 abborrar. 

Stephan tar sig därmed in på årets liga på en 16:e plats!

Skitfiske på er från Skåne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar