Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

onsdag 29 juli 2020

Torskbatalj!

Då var de äntligen dags för den traditionella torskturen i sundet med släkten.

Vi var 10 stycken förväntansfulla o taggade fiskare som lämnade hamnen för att åka ut på de stora blå. Tyvärr så var inte vädergudarna med oss denna gång, så vi möttes av kraftiga vindar o höga vågor, vilket försvårade fisket en hel del. 

Efter att ha åkt båt i 2,5 timme för att komma över till den danska sidan, kunde vi äntligen få börja fiska. De tog ett tag innan vi lyckades att lokalisera fisken, men efter en stund stod hela gänget med böjda spön och humöret var på skutan var på topp, även om vissa hade hängt ut över relingen precis innan för att tömma sina magar... 

Som tur var så var dem snabbt på fötter igen och redo för att bända torsk. De fina fisket fortsatte och de kom upp mycket fisk mellan 1,5-3 kg. Efter många timmar på havet kände vi oss väldigt slitna o bestämde oss för att styra båten mot hamnen igen. 

I vanlig ordning så hade de varit fight mellan mig o farsan under dagen vem som skulle dra flest torskar, de var en jämn o spännande batalj som jag tillslut kunde gå segrande ur med 30 stycken landade torskar mot farsans 23. 


En härlig dag gick mot sitt slut och som vanligt fick jag hjälp med att paketera ner fångsten när jag kom hem. Skitfiske på er där ute! 

Petters torskar: 4 st 3 kg, 4 st 2,5 kg, 6 st 2 kg, 9 st 1,5 kg, 7 st 1 kg. 545p
Stephans torskar: 2 st 3 kg, 3 st 2,5 kg, 5 st 2 kg, 10 st 1,5 kg, 3 st 1 kg. 415p

Stephan passerar därmed Arvid upp på sjunde plats!

/ Petter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar