Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

onsdag 27 oktober 2010

Konstig lake!

Igår var det lakefiske som gällde när jag åkte till Kristianstad. Två björknor och fyra löjor senare kom också första nappet. Ett par snabba hugg som jag misstänker en gösabus för och den första löjan var borta, ett rejält gung och en sargad björkna som resultat på ett annat spö, ingen lake so far.

Ett spö som stått still länge utan rörelse verkade misstänksamt så jag gick fram och spände upp linan mellan tummen och pekfingret för att känna efter... Japp!! Där var en lake och gnagde, det omisskännliga tuggandet av en tung fisk i andra änden av linan var tydligt och det här kan vara en stor lake.

Mothugg! Underbara känslan av en tung motståndare i andra linänden infann sig direkt ;) Det är en bra fisk, precis som alla lakar går fisken rakt upp i ytan och plaskar nästan direkt. Uj! en fin lake, kanske två kilo. Gött med årets första hyggliga Helgeå-lake, tänker jag. Närmar sig land hela tiden i ytan men med ovanligt många knyckar och sidledsförflyttningar för att vara en lake... Eftersom det är mörkt ser jag bara att fisken är ganska bred och plaskar som en tvåkilos lake men inte ens vid håvningen är belysningen stark nog för att avslöja min kombatants verkliga skepnad.

Håvad, nu upp för mätning och vägning samt eventuell avlivning. Väl uppe i lampljuset ser jag den mest misslyckade lake som jag fått hittils, nämligen en id på 45cm och drygt ett kilo. Snopet men ändå kul för den bjöd på bra motstånd.

Tidigare bifångster vid lakemete, har framförallt varit färna, ål, mal, abborre och gös på de pass jag varit med om men att id skulle sälla sig till dessa gynnare var väl bara en tidsfråga antar jag.

26p upp för mig!

För övrigt rapporterar Thede och Adam att de gått bom vid piren i Halmstad.

/Hasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar