Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

torsdag 16 december 2010

Blizzard!

Ja idag blev vi ordentligt mörbultade av snöstormen på Finjasjön. Alla var riktade åt samma håll under dagens abborrpimpel, vinden var mycket hård och isbitarna i snön gav knottbettsliknande märken i ansiktet då man gjorde misstaget att vända sig med ansiktet mot vinden. Men mer om det sedan!

Igår var det lakefiske, jag och två elever åkte till Osbysjön och hittade öppet vatten på ett ställe där samma elever fått några lakar ett par dagar tidigare. Det höga vattenståndet försvårade fisket men några trevliga spöböj resulterade i ett par grenar, en gammal wobbler med tillhörande
lintrassel och ett stort antal förbipasserande isflak.

Annars kändes det som ett intressant ställe och det kanske kan bli något pass till där i vinter.

Quivertiparna på elevernas spö gick oavbrutet fram och tillbaka i strömmen, men några säkra napp hade vi inte trots att några agnfiskbitar försvann.
Ja åter till snöstormen... Det var ett minnesvärt fiske i alla fall! Skryllor och pulkor blåste iväg och det gällde att ha koll på sina lösa föremål, fick jaga en burk maggot en bra bit vid ett tillfälle.
Det blev ändå några abborrar men även de verkade ogilla vädret. 5 abborrar i hygglig storlek blev min lott av ett 40-tal på 10 man. Ingen höjdare men på några få timmar i snöstorm ger jag ändå ett godkännt.

5p till mig!

/Hasse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar