Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

måndag 3 januari 2011

En sammanfattning av 2010

Ja år 2010, det sextonde året i fiskeligans historia är tillända.

Adam vann igen men mycket hände. Fiskeligan fick inte mindre än fem nya medlemar i form av Sandra W, Love, Vilmar, Alvar och Edvin. Det blev ett helt gäng nya ligarekord och dessutom 11 nya arter.


Det började ganska lugnt, Albin var först i år och tog ledningen med en abborre från Siesjön. Hasse kontrade med lite abborrar och gäddor men efter februari månad var det bara de båda bröderna som tagit någon fisk över huvudtaget. 50 fiskar kom upp i januari och februari. Adam var tredje deltagare att fånga någon fisk och kom in på ligan i mars med en skrubba. Först i april månad tog det fart på riktigt och grabbarna började fånga öring längs kusterna. Här Albin med en av de största i år. Linus var den fjärde att fånga något då han började fånga färna i april.



I maj var det dags för de första tjejerna för året att göra entré då systrarna Linda P och Sandra P fick sina första abborrar för i år. Flera andra deltagare gjorde entré i maj och tävlingen var igång på riktigt. Staffan satte skräck i många deltagare med 150 poäng i denna månad samtidigt som Simon och Calle genomförde ett par trevliga näbbgäddefiske.
I juni var det så dags. Hasse, Adam, Albin, Pär E, Simon, Calle och Berra gav sig av mot Norge för att fiska fjord och djuphavsfiske. Calle inledde första dagen bäst och fick bland annat en kungsfisk och en torsk på 4kilo från land. Kungsfisken på bilden visade sig vara precis lika viktig som alla Calles fiskar i år då han besegrade lillebror Simon med endast ett ynka päng. Under denna resan kom också ligans första haj - en hågäl som Adam fångade.

Adam drog i Norge ifrån de andra deltagarna lite och tog greppet om ligan, ett grepp som han sedan aldrig släppte.

I juli åkte så, Adam, Sanna, Sander, Love, Thede och Vilmar till Norge igen och då avgjordes fiskeligan 2010. Adam fick återigen ett mycket bra fiske och tog bland annat ligans näst största fisk genom tiderna - en hälleflundra på 15.4kg.
Sanna, Thede och Sander fick sina största fiskar någonsin i och med några långor runt 1,5kg.
På bilden ses en av Adams 18 berggyltor från de båda norgeresorna.


Under hösten försökte främst Hasse, Staffan och Linus febrilt att hämta upp Adams stora försprång. Linus gick förbi Albin upp på en tredjeplats tack var en hel del fina gösar. Staffan gick också upp ett par placeringar när han passerade bröderna Thorén men lyckades inte gå förbi Berra som försvarade femteplatsen.
Hasse var aldrig riktigt nära men knappade in ett par hundra poäng på Adam i toppen under de tre sista månaderna på året. Plattfisk, lake, sill och abborre dominerade fångsterna under årets sista månader. Här en fin skrubba från december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar