Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

torsdag 3 februari 2011

Hasse gick bet på nors, gäddan gick bet på mört

Ja igår var jag (Hasse) och min kollega Esbjörn Möllerström ute och testade nya ismetevippor, ekolodning från isen, nya lokaler på Ivösjön och pelagiskt ismete efter gädda.

Eftersom jag vid flera tillfällen fått upp nors i abborrmagar så gjorde jag några tafatta försök med en häckla men trots intressanta utslag på ekolodet, av något som bör ha varit stim av småfisk, hände inget på häcklorna.

Det som däremot hände var ett par fäll på Esbjörns ismeten. Det första fället kom vid lunchtid och det var en rejäl rusning som aldrig ville sluta. En ganska kort kamp med några kortare rusningar och tunga gung avslutades på bästa sätt.

Lurpassande vid borrhålet satt jag beredd att grabba tag om gällocket när mega-gäddhuvudet dök upp i andra änden av Esbjörns lina!

Perfekt gälgrepp om det stora huvudet och en gäddbuk som fyllde motorborrhålet följde när jag lyfte upp den tyngsta gäddan jag hittills hjälpt till att landa.

Gäddan var 104cm lång men vägde hela 9,5kg! Både Esbjörn och jag undrade vad den hade käkat? Ett kilo nors måhända? Det får vi inte veta för gäddeskägget simmar kvar i Ivösjön och vid nästa pass där är det min tur. Då väger den över 10.

De andra fällen var mer luriga och kan ha varit gös. Ingen mer fisk kom upp igår men vi var riktigt nöjda ändå, åtminstone Esbjörn :)

/Hasse

2 kommentarer:

  1. Jag tror fisken nors bara är en legend, den finns inte på riktigt?

    SvaraRadera
  2. Håller med, det är ett mytologiskt väsen som dock kan materialiseras i abborrmagar!

    SvaraRadera