Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

tisdag 22 februari 2011

Nytt pb, ny medlem och nytt vatten!

Idag har varit en mycket händelserik dag på fiskeligan! Tre "gamla" rävar (Thede har ju faktiskt varit med mer än halva sitt åttaåriga liv, men Hasse och Adam är ju gubbar) tog äntligen med sig Freddy - Adams systerson, som länge viljat vara med på fiskeligan, för ismete och pimpel.

Idag skulle ett "nytt" vatten testas. Efter åtskilliga pass på Grytsjön var det nu dags för intilliggande Kalvsjön.

Det började strålande då Hasse och Adam visade att gamla är äldst med några fina mat-abborrar.


Dagens abborrar fick stå för agnfisken till ismetespöna. Och snart nappade det också på dem.

Årets största gädda hittills en hungrig best på 4,73kg som Adam lurade upp. Tämligen kort fight då gäddan blev lika överumplad som Adam eftersom tingesten stod precis under hålet.

Hos Hasses svärfar var det beställt gädda så denna fick bli filé trots en storlek som vi normalt ratar som matfisk.Thede skulle dock snart kontra.

Fäll på ett ismetespö och efter att Hasse och Adam försäkrat sig om att det inte var 18-kilos besten så fick Thede ta hand om grejerna.

Tunga gungningar inledde och efter en rejäl kamp med härliga knyck och välparerade rusningar så kunde Adam ta gälgrepp på Thedes hittills största fisk!

3,6kg lyder Thedes nya personbästa. Imponerande för den ringa åldern och Thede går faktiskt upp på tredjeplats idag.Thede lär sig för varje tur, nu vet han hur slemmigt ett gäddeskägg kan vara, lyckan var dock total och både Thede och Freddy ska ha en eloge för att orka vara ute med gubbarna en hel dag från gryning till skymmning.

Adam returnerade Thedes nya pb.

Strax efter blev Adam åter överraskad då hans abborre förvandlats till en femhektos gädda när den kom upp ur hålet.

-Tyckte väl att munnen såg stor ut i hålet! utbrast Adam.Freddy och Hasse blev utan gäddor idag men abborrarna var på hugget och här stoltserar Freddy med en av sina första pimpelabborrar någonsin och tillika en av sina första fiskar på fiskeligan.

Fyra nöjda och glada krigare gav upp samtidigt som solen och vi kunde konstatera att det blivit en bra skörd.

Adam 2gäddor 4,73kg, 0,5kg 9abborrar 0,35kg
Thede 1gädda 3,6kg, 2abborrar
Hasse 9abborrar
Freddy 2abborrar

Detta ger, Adam +58p, Thede +38p, Hasse +9p, Freddy +2p.

Thede gör därmed entré på årets liga, frågan r om han kan slå förra årets 10-plats? Freddy gör entré på fiskeligan och är varmt välkommen in i gemenskapen.

Väl hemma hos svärfar blev det panerade abborr- och gäddfiléer. Kunde snabbt konstatera att Adams gädda var en fin matfisk trots sin storlek och abborrarna var delikata som vanligt.

Linda L och hennes syster syns frossande på bilden, de väntar på bättre (läs varmare) väder innan de plockar fram metspöt.

Förmodligen ska något fiske till hinnas med i veckan, eller vad sägs om öringfiske på sydkusten på torsdag skåningar?

Lite omstruktureringar i tabellen kan nämnas, Thede upp på tredjeplats alltså, detta innebär att Pernilla halkar utanför pallplats för första gången i år. Freddy går in på en sjätteplats och Adam blir andra medlem att gå över 100p i år.


/Hasse

2 kommentarer:

  1. Aj, aj, aj... Men det verkar som Thede var väl värd att putta ner gamla tanter från tronen. Men akta er! Över hundra ska jag i alla fall...

    /4:an

    SvaraRadera
  2. Ja det var en lycklig Thede som gick upp på tredjeplats ;) Ser fram emot fler rapporter :D

    SvaraRadera