Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

torsdag 2 september 2010

En mört en brax - en Lagan-lax!

En lagan lax? Nja det ser mer ut som en gädda tyckte Calle. Och helt sant en gädda var det som kom upp ur det mörka vattnet i lagan idag när Calle och Simon stod och fiskade lax.

De båda bröderna såg fiskare som tog laxar men tyvärr blev det ingen lax denna gången. Calle upp två poäng och passerar därmed brorsan med ett!

Adam förkunnar dock att han köpt fiskekort i Nissan till imorgon och då får vi se om laxen kommer undan?

Hasse har också fiskat. Två abborrar och en gärs blev resultatet av gårdagens gösfiske :P

Nästa vecka kommer Hasse att satsa på faren och färna.

2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte reglerna hur den här ligan funkar men antal verkar ge poäng? Isåfall är ni välkomna hit och fiska upp lite stensnultror (se min blogg) ;)

    SvaraRadera
  2. Tjena Patrik, poängsystemet är rätt så avancerat. Alla fiskar räknas från minsta småspigg till största hälleflundra. Ju ovanligare och större fångst desto bättre. En del fiskar som är vanliga fångster genom åren ger traditonellt 1p. t.ex. abborrar, gärsar, stensnultror, mörtar, löjor, sarv etc. Alla dessa kan ge mer poäng om de är ovanligt stora. En abborre ger 5p vid 4hg. 10p vid 5hg. sedan kan du lägga till 10p per hg. En 1,5kg tung abborre ger således 110p. Sedan är det som regel 20p extra om det är nytt rekord på ligan antingen längd eller vikt. 100p extra om det är en ny art för ligan. Vi har haft 16 år på oss att ta fram poängsystemet men det sker alltid lite korrigeringar från år till år. Ibland blir helt plötsligt en art mycket vanligare statistiskt och då kanske man får sänka poängen för den arten :)

    SvaraRadera