Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

fredag 17 september 2010

Småspigg!


Jag har redan hunnit med tre korta fiskepass idag! Åkte direkt efter jobbet ner till Hönjarumsbäcken och på första kastet "PANG" smackade det på en öring. Gött! Det var ingen stor fisk och den fick gå tillbaka men det var längesedan jag fick en Hönjarumsöring sist.
Åkte därefter mot Kristianstad och på vägen dit stannade jag till vid Torsebro för att kanske hinna dra en faren! Tyvärr gav en timmes fiske där bara två små sarvar, en löja och en björkna.
Kom så för en timme sedan hem till mamma och pappa och eftersom ingen hade hunnit komma hem ännu så tänkte jag undersöka om småspiggen var kvar i dammen nere vid bäcken.
Har inte tagit ett småspigg på länge så jag kände mig inte säker även om jag visste att man får leta efter bättre vatten... när det gäller småspiggsfiske alltså.
Slängde i en liten maskstackare på en storlek 18-krok och direkt kom ett gäng spigg fram ur växtligheten! "HUGG!" En två decimeters rusning senare lyfte jag upp en ca:4cm lång fisk. Årets första och troligen enda småspigg var bärgad! Detta innebar också den 50:e arten totalt för mig i år ett delmål uppnått!! 44arter i Sverige i år ska jag försöka få upp till 50 :)

Så här glad blev jag efter den landade skönheten!


Här är den magiska pölen där kanske rekordsmåspigget huserar?
/Hasse1 kommentar: