Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

fredag 5 april 2013

Ätran levererar!

Efter jobbet igår bestämde jag (Adam) och Andreas oss för att ge Ätran ett försök.
Min plan var oklanderlig: Ta en laxbesa på bombarda och  fluga (jag sa till Andreas att det antagligen inte skulle krävas mer än 10 kast), för att därefter gå över till att satsa helhjärtat på storgädda och sen, när mörkret började ta över, gå över till lake. Det gick - inte! Försökte länge efter laxen, men det närmsta jag kom var ett snabbt hugg utan drillning. Till slut gav jag upp och slängde ut lakmete istället.
Under tiden jag stod och tjurade över laxarna som vägrade hugga, kastade Andreas i ett gäng bottenmeten agnade med sillbitar. Länge var det dött som i graven. Men efter någon timmes fiske lyckades Andreas att ta nytt PB på gädda igen, 6,25 kg stannade vågen på. Efter det föll mörkret snabbt och det var snart dags att bege sig hemåt. Jag kunde känna FF-glorian glida ned från himlen och lägga sig som en tung börda på min fiskesugna själ. Men Andreas var inte färdig än, för när han vittjade sina spön märkte han att ett av dem var lite tyngre än innan.
"Det är nog en liten lake" sa Andreas.
Men när fisken närmade sig land ändrade han genast uppfattning och med mycket bestämd röst säger han till mig att TA FISKEN (Håven låg ju inte i närheten). Sagt och gjort! Jag tog ett bastant nackagrepp och Andreas kunde stoltsera med ytterligare ett nytt personbästa, den här gången på lake. Laken var smällfet, vilket tyvär inte syns på bilden.

Andreas nya personbästa på lake är nu 2,7 kg.
Vid rensning visade det sig att laken hade en 2-3 hektos ål i magen, plus en hel del annat som inte var identifierbart.

Detta ger en poängskörd som ser ut som följer:

Adam: 0 poäng

Andreas: 185 poäng (110 poäng för gäddan och 75 poäng för laken)

----E

Adam

2 kommentarer:

  1. Grymt rapporterat Adam! Synd att du inte är lika bra på att fiska... :D

    SvaraRadera
  2. Glöm inte uppdatera mina poäng!

    SvaraRadera