Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

onsdag 1 januari 2014

2013 en sammanfattning del 1 januari-februari

Januari

2013 blev som väntat ett nytt rekordår på fiskeligan med fler fiskar och nya arter än tidigare, mycket tack vare ligans nya medlemmar. Det var den nya medlemmen Marcus som inledde årets fångster med några torskar, sandskäddor och skrubbskäddor. Men bara några minuter senare kommer rapporter från Petter som fiskat lake och Andy som fiskat i Tjuvahålan!

Andy med en av årets första fiskar, en fin skrubba.

Mycket hände de första dagarna på på ligan, bland annat lyckades Marcus fippla med håven så att Andy tappade en monster-piggvar redan den 6:e januari..

Innan dess hade Calle tagit sig in på ligan med en bäcköring, Linda Lindqwist hade fångat en havsöring och Petter slagit till med denna fina Skåne-öring från ett lakepass.

1,2kg bäcköring.

Snart föjde Ola, Hasse och Thede på racet och regnbåge, gärs och abborre fångades i sjöar och åar som fortfarande var öppna. Det skulle dock komma is.

Thede inledde starkt och hade siktet inställt på att återigen ta hem barnligan.

Lakefisket dominerade de första dagarna på året trots mycket plattfisk och öring och de första 12 dagarna var det Andy som ledde ligan! 

Men så åkte Petter till sundet för torskfiske och tog för första gången ledningen i Fiskeligan!
En fin 2 kilos matfisk!

Det skulle som sagt bli vinter och frysa till både på hav, sjö och land. Men den 14:e januari var det fortfarande öppet och Calle drog denna coolt färgade skrubba.

Skrubba 0,4kg.

Första isfångsterna för 2013 gjorde Petter med pimplade abborrar och ett gäddeskägg från Finjasjön. Snart var både, jag, Peter, Andy och Edvin på isen för att dra abborrar också. Edvin visade snart att han skulle bli att räkna med i barnligan i år! Ett par ismetepass hanns med innan januari var över och denna gösen blev en av månadens bästa fångster.

Fin ismetegösta på 3,6kg.


Februari

Adam tog sig in på årets liga den 3:e februari med denna pimpelborre.

Glädjen var stor då Adam faktiskt fiskat några pass i januari utan att få något, det blev även ett par gäddeskägg för Adam denna dag.

Edvin pimplade på och hade snart tagit upp kampen med Thede i barnligan!

En av många abborrar Edvin pimplade upp denna vinter.

Staffan brukar vara sent in på ligan och hålla sig från isen men 2013 var ett undantag och vilken entré Staffan skulle göra denna säsong!

10,3 kilo gädda, den första gäddan över magiska 10 på Fiskeligan blev alltså Staffans. Det är flera ligamedlemmar som fått 10+ gäddor innan de gått med i Fiskeligan men det har gått troll i fisket efter denna art fram tills nu.

Bara dagen efter Staffans monstergädda, som tog honom upp på andraplats i tabellen, gjorde Pär och Albin entré på årets liga, Albin inledde ett isfiskepass med att pimpla upp en abborre och sen var det Pärs tur att slå till med nytt göspb!

En fin fisk som blev middag på kvällen!

Det skulle dock bli en ännu större gös innan vi gav oss hemåt!

Albin fångade här en av årets absolut häftigaste gösar med denna skönhet på 4,75kg.

En stolt fångstman som släppte tillbaka fisken efter fotografering.

Albin placerade sig trea efter Petter och Staffan.

Nu var isarna ordentligt bäriga på havet också och vi styrde kosan mot Gullmaren den 16:e februari. Gullmaren skulle spela en avgörande roll för Fiskeligans toppstrid under 2013.

Första passet gav många spektakulära fångster bland annat fick Adam ligans första svenskfångade rocka tillika ligans första klorocka på ismete med sill!

Sjukt cool liten fisk som ändå räckte till att hamna på storfiskeregistret, nytt för 2013 var också att alla storfiskreg premierades med 100 extra poäng!

Marcus fångade sin första svarta smörbult och sin första knot någonsin.

Marcus har tagit många nya arter för egen del under året här en knorrande knorrhane!

Själv slog jag till med ligarekord på skarpsill mitt framför näsan på art-Patrik.
En liten lurig fisk som är svår att skilja från sillen.

Så långt hade vi en jämn och öppen tabell även om Petter ryckt en del i toppen.
1. Petter 811p
2. Staffan 436p
3. Adam 379p
4. Albin 146p
5. Hasse 129p
6. Andy 125p
7. Marcus 83p
8. Ola 68p
9. Pär 36p
10. Calle 27p
11. Linda P 18p
11. Peter  18p
13. Thede 12p
14. Edvin 5p
15. Berra 3p

Berra som hade pimplat upp ett par små abborrar hittills bara skulle dock slå till med en fin fisk.

9,5kg är en av ligans största gäddor och definitivt en av de vackraste! Med denna placerade sig Berra fyra precis före Albin.

Innan månaden var slut hade jag och Marcus stiftat bekantskap med en ny art för ligan nämligen den förnämliga lilla vitlinglyran!

Marcus med vitlinglyra, ytterliggare en ny art för egen del.

Mer om fiskeåret 2013 kommer snart här :)

/Hasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar