Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

söndag 19 oktober 2014

Fångsterna 2014 uppdaterade!

Ja äntligen är fångsterna för året uppdaterade. Det var hela fyra månader sedan sist och det har tagit hela dagen att räkna samman men det är också över 3000 fiskar som fångats de senaste fyra månaderna och det fördelat på 29 fångstmän/kvinnor!

Det har dessutom blivit en hel del olika arter varav en del nya för ligan!

Vi har fått stifta bekantskap med mullen som ny svensk art på ligan, dessutom fyra nya arter från Amerika.

Det har totalt under året fångats 4539 fiskar fördelat på 121 arter! Ett fantastiskt häftigt resultat.

Några intressanta siffror är antalet skärsnultror som uppgår till 246st, en siffra som kan jämföras med att vi tidigare i ligans historia totalt fångat 153 stycken, Petter är den största boven i dramat med otroliga 167 skärsnultror i år!

Även antalet torskar som fångats i år är högt liksom förra året och de flesta man talar med på västkusten menar att torsken verkar återhämta sig något?

Det har också fångats 360 elritsor i år att jämföra med 396 stycken totalt på ligan innan, bakom det stora antalet elritsor i år står framförallt de ökända mygelmetarna Andy och Marcus!


Annat värt att uppmärksamma är att Thede leder barnligan i överlägsen stil och har fångat uppseendeväckande mycket fisk under året. Thede ligger på 10:e plats i tabellen med över 1000 poäng i år!

Jag själv har haft mitt bästa fiskeår någonsin, trots att jag kommit ut ovanligt lite men det är många som fått mycket fisk och stora fiskar!

Det har kommit upp några häftiga ligarekord under denna perioden. Bland annat ligarekordet på spegelkarp på 11,710kg och 92cm som Linus tog!



och den fantastiska gäddan på 12,1kg och 113cm som Marcus fick!


Eller vad sägs om 120cm långa som Pär slog till med?


Även tjejerna kan ta ligarekord och Sanna fick sitt andra ligarekord hittills när hon slog till med en riktigt fin glyskolja på över 28cm!


På tal om glyskoljor så har inte mindre än 13 ligadeltagare lyckats fånga denna ädlaste av fiskar i år! Det är ett rekord i sig för Glyskoljans vänner där Staffan nyligen valdes in som ordförande och Berra som kassör!

Andra fina ligarekord som kan nämnas är sandskädda på 0,775kg och 38cm.


Ligans största haj hittills! Pigghaj på 7,1kg och 108cm


Eller varför inte Berras fina lubb på 5,75kg och 83cm - en sann lubbkung!


Även ligans två längsta rockor har landats när Albin och Staffan slog till med varsin knaggrocka på 78cm vardera.



Pärs fenomenala kungsfisk på 1,75kg och 53cm är en fisk värd att nämna och dessutom en snygg sådan!


Även tungarekordet har blivit slaget ett par gånger, här det nuvarande rekordet på 0,55kg och 38cm.


Adam har slagit blekarekordet med denna fina fisk på 2,8kg!


Fler ligarekord har fångats på till exempel, mulle och de amerikanska arterna samt svart smörbult och harr under perioden men Peters ligarekord på kummel blir det värdiga avslutet på denna lista då de andra fiskarna antingen saknar bild med fångstman eller är för små för att riktigt platsa i denna kavalkad av monster!


Kummel på 6,8kg och 92cm!

/Hasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar