Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

söndag 19 april 2015

Sött och Salt med Arvid #2

Kom iväg på lite försök på braxen igen i veckan. Nu gick det lite bättre och det kom upp några "pankor". Inget spektakulärt, men en seger för "metesanalfabeten".
Till helgen planerades det jakt på tejstefisken tillsammans med Patrik. För att öka chanserna tog jag en liten rek-tur på fredagen. Nere i tjuvahålan var det väldigt högt vatten och grumligt. Hittade ändå en tejste som fick ligga kvar till nästa dag. Patrik saknar även slätvar så jag tog en tur förbi Grötvik på vägen hem för att se ifall dom var på plats. Inga varar syntes till i grummlet, men hittade lite simpor och plattor. Lördagens fiske med Patrik finns väldigt bra (och väldigt smickrande...) beskrivet på hans blogg, artjakten.se. Vad jag kan tillägga är att sandstubben jag fick var tydligen ett ligarekord! Ingen gramvåg med denna gången heller, men längdrekort på 8 cm i alla fall! Annars var det ett hyfsat fiske där jag tappade en tejste men fick upp en del annat kul!


Avslutningsvis blev den en eftermidagstur med mete. Inget ville nappa i stensjön, så det blev ett desperat försök nere i säveåns mynning. Mycket dålig aktivitet där, men en fisk behagade att nappa. En sik på, för mig, fina 7 hg. En god avslutning på en rolig fiskevecka i sött och salt.

Totalt 4 braxen >0,5 kg. 1 mört. 22 skrubbor, 0,4 0,3. 13 rötsimpor, 0,1. 3 oxsimpor. 1 sandstubb (ny art!) 8cm ligarekord! 

10 rödspättor. 1 tånglake 1 hg och en sik 0,7kg!

Detta ger 490 poäng och återtagen ligaledning!


/Arvid




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar