Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

torsdag 2 april 2015

Portugal Dag 5 Vad har nappat på min svål?

Idag var sista dagen i Mertola. Men först ett sista desperat försök på en lite större barb.


Vi åkte till ytterligare ett gammalt kvarnområde där vi förra året fick ett flertal rudor på kilot. Men historien har en tendens att upprepa sig själv, dessvärre såg den bara till gårdagen. Små barbar och små rudor nappar friskt, men inget mer. Har ett litet pill på mitt bottenmete, gör mothugg, och det känns tungt och utan motstånd. Yes, äntligen en bra runda?! Inte det? Nej... bara en multe krokad i stjärten (som i ändalycktan, inte fenan). Dags att byta miljö.. 



Färden går ner emot Sagres, en liten stad i havet. Men på vägen passerar man ett litet biflöde till vår flod. Vi vet ifrån erfarenhet av förra året att dess vatten är kristallklart och att det simmar en hel del fin barb i dess djupare delar. Det är verkligen en vacker plats. Så när Fernando tipsar om att det brukar vara bra barbfiske vid en gammal kvarn en bit upp i biflödet behöver vi inte fundera allt för länge innan vi bestämmer oss för att ge det en chans. 



Men väl på plats ser vi att det är väldigt lite vatten. Inga barbar syns till. Men vad gör väl det. Som sagt, vackrare plats får man leta efter. Vi bestämmer oss för att äta lunch på en gammal stenbro. Nedanför bron i strömmen står några små fiskar. Dan kastar i en bit svål ifrån lunchskinkan. Fiskarna blir som galna. Jag blir nyfiken. Binder på en 22 krok och agnar med lite svål. Napp! Men det som kommer upp gör mig inte klokare. Vad tusan har jag fångat? Fiskar upp ett par till för att få en bättre uppfattning.



Då kommer något lite större farande och snappar åt sig av svålen. vad i..? Vad är detta? En guldfärna? Detta var ju bara för kul! Artbestämning pågår, men Hasse har några spännande hypoteser...







Hittar, förutom en massa sköldpaddor, tillslut en solabborre till Dan då han saknade den. Lunchfisket gav verkligen en märklig trio arter!


Nu brummar vi ner emot havet!
Dagen gav: Barb: 2. En rumpkrokad multe. Ruda: 6 "Guldfärna" 1. "Art x" 7
P.S Vid bron simmade ett par fiskarter till som jag inte kände igen...



/Arvid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar