Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

måndag 12 mars 2012

Blänkare i Nissan

Det är Adam som rapporterar att han fiskat öring i Nissan igår.

Bombarda med fluga var metoden och Adam behövde bara ett enda hugg på sig för att kunna stoltsera med denna fina blänkare på 47cm och 0,9kg.

Under eftermiddagen stack Adam med familj till piren men det var alldeles för mörkt vatten och trots att de gav fisket en ärlig chans var det som det brukar när havet är fullt av Nissan-vatten inga napp.

Själv tog jag en kort tur till Getterön igå för att se om man kunde fånga någon rolig art men jag hade inte heller några napp.

18 poäng till Adam i alla fall och ett rejält skutt i toppen av tabellen förbi Andreas och Thede från 4:e till 2:a plats.

Adam har nu 72 poäng i årets liga.

Det känns i hela luften att våren är på gång, har fått trevliga rapporter om bra färnafiske i Helgeån från elever och gäddan verkar samlas nära lekvassarna nu om man tolkat bloggrapporterna rätt.

/Hasse

6 kommentarer:

  1. Snygg fisk! Och god är den ju också!! :)

    SvaraRadera
  2. Ja den godaste fisken enligt mig... Alltid lite sämre utseende på Adams fiskar dock av någon anledning..? ;)

    SvaraRadera
  3. Ja inom fiskevärlden kallas öring som är silvrig/vit olekt och i god kondition med fjäll som lätt lossnar för blänkare :)

    SvaraRadera
  4. Blänkare! Trodde först att det var en långa. Om nu inte bilden ljuger, så kallas väl dessa för besa, och då blir det hela pinsamt. Pelle

    SvaraRadera
  5. Jag tror att bilden ljuger lite. Det ser ut som en långsmal fisk men man ser på fjällen att det handlar om en blänkare och inte en besa. Sen är det ju inte toppkondis på den vilket vikten och längden avslöjar. En fisk på 47cm väger över kilot om den är smällfet.

    SvaraRadera