Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

lördag 22 augusti 2015

Komplott, sushi och flytbröd!

Min (Adam) och Hasses mardrömsfisk är tjockläppad multe. Vi har lagt otalig misslyckade multepass bakom oss och bara kunnat konstatera att tjockläppad multe är en fisk som egentligen inte finns. Det hela är en komplott, led av Art-Patrik, för att se till att jag och Hasse ägnar värdefull fisketid åt att jaga fantasifiskar såsom tjockläppad multe.
Komplotten har gått så långt att jag idag, i det perfekta fiskevädret, väljer att fiska denna påhittade fiskart.
Platsen jag valde var piren i Halmstad. Jag strövade omkring länge i hettan och svetten började drypa. Antar att det var vätskebrist och värmeslag som fick mig tro att tio meter framför mig simmar ett gäng multar. Jag rycks med i hägringen, slår mig ner och slänger ut lite bröd. Något kommer upp och tar mitt bröd! Agnar upp spöt och slänger ut. Till min förvåning är något på och drar i min brödagnade krok. Efter att fem stycken varit framme, tagit brödet samt dragit iväg med lina utan att jag lyckats sätt ett enda mothugg, så får jag ett sjätte försök och då känner jag äntligen lite tyngd!

Vad är det jag krokat!?!? Multar existerar ju inte, det vet både jag och Hasse innerst inne.
Fajten är hård och långdragen, men jag lyckas håva upp en silvrig fisklikande varelse som väldigt mycket påminner om fantasifiguren tjockläppad multe!
Kan det vara så att Art-Patrik är en ärlig, sympatisk kuf!?
En tjockläppad multe är det jag har fångat, helt klart!


Eftersom jag och Hasse, i ett antal år, haft en pakt där vi sagt att första multen vi tar ska dräpas och ätas upp rå som hämnd för alla timmar vi lagt ner, avlivar jag fisken. Därefter mäts och vägs fisken.


MULTEN väger 4,25kg och mäter 69,6 cm, nytt ligarekord i såväl vikt som längd. Dessutom är det en fisk som jag kan storfiskregistrera.  Nöjd som bara "fläkten" beger jag mig hem. Detta innebär att jag tog min 81:a art i Sverige och därmed har jag lika många som Hasse!:)

Sushi är inte riktigt min grej, så jag bryter pakten med Hasse och tillreder fisken. Den var riktigt god, fast och fin.

Väl hemma tar jag med mig Edit och Vilmar för att fiska upp lite angfisk inför morgondagens abborrfiske. Edit tar 1 abborre, 2 mörtar, 3 löjor. Vilmar tar 3 löjor, 1 abborre och jag tar 4 löjor och 2 mörtar.


Adam: 300 p + 200 p + 170 p + 6 p = 676p
Edit: 6p
Vilmar: 4p


----E Adam

2 kommentarer: