Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

måndag 12 juni 2017

Karlsson och Enemar på Safari!

HG och Arvid har varit på många äventyr på sistone, här kommer några av deras rapporter!!

Efter det att Arvid och jag haft guidningar i Varberg (Åkulla respektive Årnäsudden) så var vi en liten stund i Videbergshamn. Mycket spännande småfisk var där (tånglake, kantnål och klarbult) men jag lyckades under vår korta sejour bara fånga 3 svart smörbult och 1 stensnultra. Arvid fick 7 stensnultra och 4 svart smörbult.

Jag HG tog mig en liten egen tur till Grötvik för att försöka fånga storspigg = ny art för mig. Jag lyckades få 3 st storspiggar varav två var över 7 cm. Dessutom kunde jag inte undvika att få 2 svarta smörbultar och 1 stensnultra på kroken.
Medans alla Sveriges alla havsfiskare möttes i en våldsam batalj utanför Måseskär pågick en vild jakt runt Göteborg. Far och son skulle på artrace! Målet var att fånga så många nya arter för den vördade fadern, guidad av hjälten i berättelsen, sonen. 

På den svåra listan fanns tunga arter som sarv och löja, så det fanns ingen tid att förlora! Första stoppet var vd Tulebosjön för att bocka av sarven. Sonen hade förberett allt och det tog ungefär tre minuter ifrån bildörr till art nr. 1. Efter en hel special styrde vi ut till Onsala för att bocka av småspigg. Via hemliga kontakter lyckades hjälten till slut luska fram vart denna mytomspunna lilla fisk uppehöll sig. Och trots nystukade tår begav sig de tappra fiskarna ut i den täta Halländska djungeln. Bryter lite i min dramatiska rapport med att tipsa om att ifall någon vill fiska på småspiggen på Onsala så rekommenderar jag ett långt spö då pölen nästan helt torkat ut. Fick vada en hel den i lera för att komma år dem. Och trots hemska ormar, bitande myggor och djup lera kunde de båda fiskarna bocka av ytterligare en art!

Nu lockade havet! Våra hjältar styrde sin skuta (bil) ut emot en hamn för att se vilka vidunder som väntade oss där. Och se! Hela hamnen var full av hjältens nemesis, klarbulten! I tusentals stod de där och totalt ignorerade alla 32 krokar som erbjöds. Men det kom ett ljus i mörkret. Ett larm! Citronärla siktad vid Kungsbackafjorden. Vips var fisket glömt och spön byttes till kikare. Och nog satt den där allt, i sin gula prakt. Men nog med distraktioner. 

Svartmunnad smörbult stod på önskelistan och tiden var knapp! I ett huj befann vi oss i Göteborgs hamn. Krokar agnades med mask och sänktes ned i det bruna vattnet. Napp! Och art nr 3 var klar. Nu var det ont om tid. 

Men hjälten sporde kaxigt att både löja, gärs och björkna skulle upp innan dagen var till ända. Och hur gick det då? Ja, ni gissar rätt! Alla tre kröner nu faderns digra artlista. Så slutar även denna saga lyckligt med sex nya arter till fadern och en till hjälten. Totalt:

Hg: 2 sarv, 1 björkna, 2 mört, 1 småspigg 5 cm, 5 svart smörbult, 6 svartmunnad smörbult, 1 abborre 1 gärs, 1 benlöja, 1 skärsnultra, 3stensnultra, 3 storspigg 7cm, 7cm,

Arvid: 1 Sarv, 10 Småspigg 6 cm, 4x 5 cm, 1 Storspigg 7 cm,  1 Torsk, 6 Svartmunnad smörbult, 7 Mört, 1 Björkna, 1 Löja, 1 Gärs, 5 Abborre, 4Svart smörbult, 7 stensnultra.


41 arter till pappsen nu... /HG och Arvid 

HG 120 poäng

Arvid 177 poäng

Detta innebär att HG passerar Calle, Andy och Patrik upp på 7:e plats!

/Hasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar